Sneller oud door schermpjes…

 

Wat is blauw licht?

Blauw licht zit in daglicht, maar ook in ledlicht. Alle schermpjes van je telefoon, tablet en tv stralen allemaal blauw licht uit. Blauw licht dringt diep door in je huid. Een verschil is dat we blauw licht kunnen zien en uv-straling onzichtbaar is. Het is net als uw-straling niet zo goed voor je huid.

 

Hoe schadelijk is het?

Je hoeft je niet gelijk zorgen te maken, al doet blauw licht in hoge dosis wel iets met de huid.

Als we te maken krijgen met een hoge dosis blauw licht veroorzaakt het pigmentvlekken of zwangerschapsmasker. Pigmentatie kan net als door uv-straling ook door blauw licht worden opgewekt of in ieder geval erger gemaakt.

De hoeveelheid blauw licht via schermen is natuurlijk veel minder dan de hoeveelheid in daglicht. Je hebt veel meer blauw licht nodig om schade te krijgen dan van daglicht. Het is meer dat we ervan bewust zijn dat de schermpjes niet alleen isoleren, maar ook onze huid er niet blij van wordt.

 

Wat kunnen we doen om schade te beperken?
  1. Zorg dat je huid voldoende antioxidanten, zoals Vitamine B3, C en E via voeding en huidverzorging krijgt. Antioxidanten maken vrije radicalen onschadelijk en zorgen ervoor dat onze huid gezond blijft.
  2. Een goede zonnefilter houdt een klein gedeelte van het blauwe licht tegen. Nu is spf always a good idea! Smeer zomer en winter spf, de beste anti-rimpelcreme die er is.
  3. Zet de nachtmodus aan op je mobiel, dag en nacht.

 

Zelf heb ik ook heel vaak mobiel in de hand. Door dit te schrijven besef ik meer dat het sowieso een goed idee is mijn mobiel wat vaker te laten liggen. Ontspannen en weinig stress doet wonderen voor je huid. Ik ga een boek lezen 🙂