Appels en peren

Voordat ik schoonheidsspecialist was haalde ik mijn potjes crème overal vandaan. Ik had toen helemaal geen idee dat er zo’n groot verschil zit in huidverzorging. Ik modderde maar wat aan en mijn onrustige huid verbeterde niet. Bij de drogist zijn er vaak aanbiedingen zoals 1+ 1 gratis. Scheelt toch weer, kan je denken. Jouw huidspecialist weet precies welke producten je nodig hebt om je huid mooi en gezond te houden. Je krijgt uitleg en betaalt vaak iets meer.

 

Huidverzorging en huidverbetering

Het grootste verschil zit in de kwaliteit. Kwaliteit kost geld. Als je een hotel boekt voor €60 per nacht kan je slapen, er staat een bed. Maar je kan niet de luxe & comfort verwachten van een kamer waar je €180 per nacht voor betaald. Dit geldt eigenlijk voor alles, ook voor huidverzorging. Goedkoop gaat bijna altijd ten koste van de kwaliteit.

Producten bij de drogist mogen maximaal 3% aan werkstoffen bevatten. Als je een vitamine C serum vindt, zal er bijvoorbeeld 0,005% vitamine C inzitten. Het is alleen pas werkzaam bij 3%.

Bij apotheek of luxe parfumerie mag er maximaal 9% aan werkstoffen in zitten.

Huidverzorging met de hoogste percentages werkstoffen vind je alleen bij je schoonheids- of huidspecialist. Die bevatten tot wel 30% aan actieve werkstoffen. Werkstoffen zijn ingrediënten zoals vitamines (zoals vitamine A, B, C of E), mineralen en fruitzuren die echt wat voor je huid doen. De reden is puur veiligheid.

 

Verschil creme schoonheidsspecialist en drogist

 

Niacinamide

Oftewel vitamine B3 is zo’n ingrediënt die je in je product wil hebben. Deze alleskunner zorgt voor een enorme hydratatie van je huid. Het houdt je talgproductie onder controle en werkt ook mooi op pigment en lijntjes. In onze vitamine B serum van Alpha-H zit wel 5% niacinamide! Dit is een mega hoge dosis. De percentage is maximaal toegestaan in huidverzorging in Nederland, zonder recept.

 

Hoe meer werkstoffen een product bevat, hoe belangrijker het advies van een specialist is. Bij verkeerd gebruik kan je huid een reactie krijgen. Op een potje ‘vet’ zonder werkstoffen zal je huid niet snel reageren en is dus veilig te verkopen zonder advies.

Als je schoonheids- of huidspecialist gericht is op huidverbetering zullen de producten daarbij passen. Check altijd goed of je schoonheidssalon is gericht op huidverbetering. Iedere salon heeft zijn eigen specialisme. Bij de een kan je terecht voor wenkbrauwen, nagels en ontspanning en bij een andere weer echt voor huidverbetering. 

Producten bij de drogist beloven veel, maar je hebt misschien al gemerkt dat je niet het resultaat ziet aan je huid. Ook is huidverbetering maatwerk. Elke huid is anders, iedereen leeft anders en het advies voor huidverzorging, supplementen en behandelingen ook.

 

Waar het prijsverschil in zit?

Potjes crème bij de drogist smeren lekker weg, maar doen niet wat ze beloven. In geconcentreerde huidverzorging zitten allemaal stofjes die elkaar versterken en er worden alleen ingrediënten gebruikt die je huid nodig heeft. Zonder te kijken of een ingrediënt goedkoper kan. Zoals minerale oliën die in veel huidverzorging zit. Deze aardolie maakt je huid lui en op den duur heel vochtarm. Je barrière verzwakt en huidklachten worden vaak erger. Na het douchen is je huid trekkerig en wil je weer smeren.

 

Je kan je voorstellen dat voor een klein bedrag geen geld meer is voor onderzoek en verbetering.

 

Producten met hoogwaardige ingrediënten zijn vaak iets duurder dan de 1+1 gratis potten, maar je hebt er wel iets aan. We smeren met een reden toch? Je zal het verschil ervaren en een mooie, gezonde huid krijgen.

Je zal hierna (net als ik) geen genoegen meer nemen met de sales en kiezen voor resultaat met je hoogwaardige skincare bij jouw specialist!

Je wil toch ook het beste voor jezelf!

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je graag weten welke producten je huid nou nodig heeft? Ik help je graag!

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking of gratis huidadvies.

 

Lieve groetjes,

Annemarie

 

Ja, ik wil graag gratis huidadvies!