Logo

Je huid lijkt op een ecosysteem

Ecosysteem verwilder je huid

Iedere ecoloog kan je vertellen dat een bos gevuld met een rijke variatie aan planten en bomen veel gezonder is dan een kunstmatig geplant bos met maar  1 boomsoort. Een complex bos kan tegen storm, droogte en temperatuurverschillen zonder dat er van buitenaf wordt ingegrepen.

Monoculturen hebben steeds hulp van boeren nodig om weersveranderingen te weerstaan. Dit geldt ook voor je huid. Je huid is veel gezonder als die bestaat uit een grote diverse mix van microbische soorten.

Ecosysteem huid

Iedere Microbe zijn eigen specialiteit

Als je daarover nadenkt is het eigenlijk heel logisch. We weten dat onze microben (micro-organisme, bacteriën) ons beschermen tegen pathogenen (ziekteverwekkers). En daarnaast nog tig andere functies, zoals helpen bij vertering van voeding en de verbinding van essentiële vitaminen en mineralen. We kunnen niet verwachten dat een paar microben/bacteriën expert zijn in alles!

Iedere microbe heeft zijn eigen specialiteit en doet dat uitstekend in je darmen of op je huid. Raak je een aantal soorten kwijt, dan heb je het over een disbalans.

Natuur en je huid

Waardoor verstoort de balans in je huid

Onze moderne leefstijl helpt niet mee aan de diversiteit van onze microfilmen. We maken de diversiteit kapot door bijvoorbeeld steeds:

  • ontsmetten
  • wassen
  • geconserveerd en bewerkt eten
  • veel binnen zitten en te weinig de natuur in
  • te vaak en (onnodig) nemen van antibiotica 

Antibiotica dood bacteriën, ook de goede die ons lijf hard nodig heeft.

Zelfs onze huidverzorgingsproducten zitten vol met conserveringsmiddel en doden zo onbedoeld alle goede microben op je huid elke keer als je het opsmeert. Deze verstoringen zorgen ervoor dat je huid (en lichaam) in constante staat van disbalans komt en dat zorgt weer voor verhoogde ontstekingswaardes en versnelt het verouderingsproces

Goed nieuws

Het is niet moeilijk om het anders te doen en slimme keuzes te maken. Je weet nu welke factoren een grote rol spelen om je huidbalans op order te krijgen. Eet zo puur en natuurlijk mogelijk, kies heel bewust je huidverzorging, maak je huid schoon met minder agressieve middeltjes en wen aan het feit dat de natuur niet vies is. Knuffel een boom en ga lekker naar buiten!

Delen:

Meer blogs

Chemische filters vs Natuurlijke filters

Chemische filters vs natuurlijke filters

Het verschil tussen chemische filters en natuurlijke filters in zonnebrandcrème: Waarom natuurlijke producten beter zijn, vooral bij huidproblemen. Hey zon- en skincare liefhebbers! Vandaag gaan

10% vakantiekorting!

Code: vakantie10

Maak je klaar voor een zomerse traktatie! Tijdens mijn vakantie van maandag 24-7 tm vrijdag 4-8 ontvang je 10% korting op alle Esse skincare producten bij je webshop bestelling. Verwen jezelf met de beste verzorging en geniet van deze geweldige aanbieding terwijl ik van mijn vakantie geniet. Je bestelling wordt vanaf maandag 9-8 verzonden!