Houdbaarheidsdatum cosmetica

Jouw crème en foundation heeft een houdbaarheidsdatum, net als eten.
De meeste onder ons gooien een pak yoghurt gelijk weg als deze over ‘datum’ is. Met cosmetica gaan we vaak heel anders om.
 

Symbool

Meestal staat er een symbool met een open pot met een cijfer. Dit cijfer geeft aan hoeveel maanden je het product na opening nog kan gebruiken. Dit getal is vaak alsnog te optimistisch.
 

Hoe belangrijk is deze houdbaarheidsdatum?

Crèmes en make-up kunnen bederven. De werking van bewaarstoffen nemen af. Hierdoor krijgen bacteriën en schimmels vrij spel. Iehl! Als je ze na deze periode nog gebruikt heb je kans op huidirritaties en ontstekingen.
 

Werkzaamheid

Ook de werking van actieve ingrediënten neemt af tijdens het gebruik. Het type verpakking speelt hierin een belangrijke rol.

Soms zijn de producten dus nog goed volgens de houdbaarheidsdatum, maar doen ze niet meer wat ze horen te doen. Je crème is minder of niet meer werkzaam. De houdbaarheid zegt dus niet alles.
 

Ga voor pompjes

Producten in potjes met schroefdop hebben de kortste houdbaarheid. Hier komt elke dag licht een zuurstof bij én je gaat elke dag met je vinger erin.
 

Hoe lang je cosmetica kan bewaren?

Wanneer je een product moet weggooien kan je niet altijd ruiken of zien.
Hou daarom maximaal 12 maanden aan na opening van je dag-nachtcrème, reiniging, scrub en serum.
Als je product in een pot zit, hou dan 6 maanden aan. Hier zitten weinig of geen actieve ingrediënten, want deze zijn erg gevoelig voor licht en lucht.
 

Houdbaarheid van onze producten

De producten van Studio Schitter hebben allemaal een pompje. Alle serums en 24-uurs crèmes zijn zelfs zuurstofdicht verpakt, met een bag-in-bottle systeem.
De inhoud wordt vacuüm gezogen. Hierdoor blijven alle actieve ingrediënten werkzaam tot de laatste druppel en blijft het product doen wat het belooft.
Je kan dus 12 maanden aanhouden.
 

2x per maand verschijnt hier een blog met tips om jou te laten schitteren! Wil je graag per mail als er een nieuwe blog is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg Studio Schitter op Instagram

Bekijk onze behandelingen